GoFit Herstelprogramma

HÉT COVID HERSTELPROGRAMMA

Ons GoFit-Herstelprogramma is een nauwe samenwerking tussen fysiotherapeut, leeftstijlcentrum en de backoffice. Hierbij is onderzocht hoe de expertise van de betrokken partijen maximaal kan worden benut.

Het normale leven weer oppakken.

Het GoFit Herstelprogramma bestaat uit loop-, fiets- en krachttraining onder supervisie van een fysiotherapeut. De trainingen worden gegeven in tweetallen onder de bekende strikte corona-maatregelen.

Vanuit de basisverzekering zijn er 50 behandelingen (extra) beschikbaar gesteld. Wel dienen zowel deelnemer als fysiotherapeut aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Voor wie is het GoFit Herstelprogramma?

Ons GoFit Herstelprogramma is er voor iedereen die (rest)klachten heeft die ontstaan tijdens of na de de diagnose van het coronavirus. Denk hierbij aan o.a.  vermoeidheid, conditieverlies, verlies in spierkracht en/of benauwdheid.

Hét herstelprogramma na corona.

Een Fysiotherapeut kan in het vaste tijdslot van 30 minuten per behandeling, een maximaal aantal patiënten per dag behandelen. Hierbij is gekeken hoe de expertise efficiënter ingezet kan worden om zodoende meer patiënten per dag te kunnen behandelen. De fysiotherapeut doet de hierbij de intake en heeft daarnaast de supervisie bij de uitvoering.

Sportscholen zijn op het moment nog steeds gesloten (lockdown). Medisch fitness is momenteel wel toegestaan. De sportscholen/fitnessclubs hebben echter wél vierkante meters aan ruimte en  beschikken meestal over (personal) trainers. Deze trainers kunnen dan onder supervisie van fysiotherapeut vallen. De sportschool stelt drie trainers beschikbaar en zorgt voor een receptie/ontvangst balie.

Backoffice is de smeerolie in het geheel om alles soepel en efficiënt te laten lopen. Doordeweeks van 09.00 – 17.00 is er iemand aanwezig. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de aanmelding en de vervolgstappen; de triage vragen, de toelichting van voorwaarden en proces en werkt daarbij met professionele software waarin alle patiëntgegevens worden bijgehouden. Tevens bewaakt de backoffice het proces (en de bijbehorende evaluatie etc.)

Onze werkwijze

Weer fit in enkele weken door ons gespecialiseerde traject.

1

Ontvangst

Ontvangst aan de balie, gezondheidscheck en bespreking proces samen met fysiotherapeut.
2

GoFit Station 1

Onder begeleiding van de fysiotherapeut een warming-up en werken aan de conditie d.m.v. cardio-apparatuur (10 minuten).
3

GoFit Station II

Onder begeleiding van de fysiotherapeut werken aan de spierconditie door oefeningen met lichaamsgewicht (10 minuten).
4

GoFit Station III

Onder begeleiding van de fysiotherapeut werken aan de kracht door gebruik van gewichten (10 minuten).
5

Individueel (optioneel)

Ruimte om zelfstandig te sporten (in overleg met fysiotherapeut) (30 minuten).
6

Bespreking en inplannen

Bespreken van de voortgang en/of bijzonderheden en het inplannen van de volgende afspraak.